Overweeg je om lid te worden?

Dan is het volgende van belang.

Allereerst de vraag:
Ben je in het bezit van een Duitse herder met stamboom?
Omdat we een rashondenvereniging zijn van de Duitse herdershond mogen in principe enkel Duitse herdershonden mee trainen met een stamboom. 
Echter kent onze club de mogelijkheid hiervan af te wijken met een beperkt aantal honden. Het is dus raadzaam wanneer jouw hond geen stamboom heeft of geen Duitse Herder is, eerst na te vragen of daar nog ruimte voor is.

De procedure:
Kom met jouw hond op een van onze trainingsdagen en stel je even voor. Wij willen graag weten wat jouw doelen zijn en kunnen dan gemakkelijk aangeven of je dan ook op het juiste adres bent.
Vervolgens kun je kosteloos twee weken bij ons meedoen (snuffeltijd) om te zien of het jou bevalt. Daarna mag je gedurende een periode van 3 maanden meetrainen voor een bijdrage van € 3,00 per training. Wil je graag lid worden dan is het van belang dat je zoveel als mogelijk de trainingen gedurende deze periode bezoekt. Dit is om jouw hond goed te laten wennen, maar ook om wederzijds beter kennis te maken met elkaar. 

Mocht je na deze periode nog steeds lid willen worden dan kun je dat aangeven en het inschrijfformulier invullen. Nu kom je gedurende een periode van 2 weken op de ballotagelijst te staan. In die periode kunnen onze leden bezwaar maken tegen jouw aanmelding. Is er geen bezwaar? dan ben je vanaf dat moment lid van onze kringgroep, mits je ook VDH lid bent.
Vanaf dat moment betaal je geen trainingsgeld meer. Vanaf dat moment ga je contributie betalen. Deze bedraagt in 2022 € 75,00 per jaar. Echter om lid te kunnen worden van onze kringgroep is een lidmaatschap bij de landelijke VDH (vereniging van liefhebbers en fokkers van Duitse herdershonden) verplicht. Dit lidmaatschap kost € 49,25 per jaar (voor 2022) met een inschrijfgeld van € 15,00 

Eenmaal lid van onze kringgroep heb je een aantal voordelen. 
Je hoeft geen trainingsgeld meer te betalen, je hebt inspraak op de ledenvergaderingen en je kunt onder bepaalde voorwaarden en tegen een borgstelling van € 5,00 een sleutel krijgen van de poort om ook op privé tijden met jouw hond te trainen op ons terrein. Verder ben je als lid natuurlijk ook welkom op ons jaarlijks uitje of BBQ. Kortom, je hoort bij ons team. 

Wel wordt er van je verwacht dat je kennis neemt van ons huishoudelijk reglement  en statuten ( zie downloads) en je als lid respectvol naar de leden en honden op stelt.